Wat is JSP

                                                            jeugd stimuleringsplan

 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Noord Holland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen aan om op een hoger niveau te komen.

 

 

Voor wie?

Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m Z springen  Ook zijn  jeugdige paardenruiters welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens vanaf 14 jr en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m Z springen. Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De pony moet behoren tot de categorie B, C, D of E. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben of de ambitie hebben om wedstrijden te gaan rijden.

 

 

Hoe werkt het?

De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie springen. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectiedag "voor te rijden". De ruiters worden in principe beoordeeld door de instructeur die ook de lessen verzorgt. Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan. De lessen gaan meestal in april van start.


 

 

Het JSP wordt mogelijk gemaakt door:


* Vrijwilligers die belangeloos en kosteloos de organisatie van de trainingen op zich nemen;


* KNHS regio Noord-Holland


* Toegewijde instructeurs;


* Eigenaren van accommodaties